A.telio
FOOD RECIPES

H boostόπιτα (και για Vegan τρελόφιλους)


Γειά σας vegan και πανταχού λιχούδηδες!

Ξαναφτιάχνω την boostόπιτα σε Vegan πια εκδοχή. Προφανώς αυτή εδώ η συνταγή δεν είναι καμιά αμαρτία να πεις “Αχ πόσο έχω λαχταρίσει μια boostόπιτα!” και αυτή είναι η ατέλειά της, αλλά είναι τέλεια!!! Όταν θες ένα γρήγορο πρωινό, ένα έτοιμο δεκατιανό, ένα μπινελικάκι εκεί που περπατάς να το βγάλεις από την τσάντα και να καλύψεις τη ριπή πείνας που σου ήρθε, θα βγάλεις ένα κομμάτι και θα με θυμηθείς!
*Χωρίς ζάχαρη. Χωρίς αλεύρι. Εντελώς vegan* 
Δύο κομμάτια από αυτή την πίτα και γίνομαι σούπερ ήρωας για τις επόμενες ώρες. Για αυτό και το boost στην ονομασία!

Θα χρειαστείτε (άλεσμα):
1 χούφτα αμύγδαλα
1 χούφτα καρύδια
1 χούφτα φουντούκια
1 χούφτα ηλιόσπορο
1 χούφτα λιναρόσπορο
1 φλ.τσαγιού κεχρί

Για κόψιμο σε μικρά κομμάτια:
2 μεγάλα αχλάδια
1 μπανάνα

Για την ολοκλήρωση:
1 χούφτα κολοκυθόσπορο
1 χούφτα γκότζι μπέρι
1 χούφτα σταφίδες
1 χούφτα τριμμένη ή flakes καρύδα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. βανίλια σκόνη (2 βανίλιες)
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
1 κ.σ. ταχίνι

Η συσκευασία από το καθένα βγάζει δύο πίτες, δηλαδή είναι 2-3 χούφτες το σακουλάκι.

Τα ανακατεύεις όλα μαζί και τα απλώνεις στο ταψί, σε χαρτί ψησίματος. Κάνε το τεστ σωστής ρευστότητας και ανάλογα παίξε με επιπλέον φυστικοβούτυρο, ταχίνι ή ξηρούς καρπούς: το μείγμα θα στέκεται πάνω στο κουτάλι. Ψήνεις στην μεσαία σκάλα, στους 180°C για 30΄. Θα το δεις να σκουραίνει στον φούρνο. 
Σέρβιρε με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο και πασπάλισε με καρύδα!
Είναι σαν μπάρα δημητριακών με εσάνς ψευτοκαρυδόπιτας και πραγματικά δίνει φοβερή ενέργεια και είναι χορταστικό.
Είναι εύκολο, έστω και με γουδί. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε και περιμένω σχόλια.

Bon appetite και Au revoir!


You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply