0

Το είναι μια ιδέα, ένας τρόπος ζωής σύμφωνα με τον οποίο οι ατέλειες είναι αυτές που δίνουν την ομορφιά και τον μοναδικό χαρακτήρα στα πάντα. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν και με πολύ χιούμορ…γίνονται πράγματα!

Ας πούμε ότι στην προηγούμενη παράγραφο καταφέραμε εν συντομία να περιγράψουμε τί είναι το A.télio! Ανταλλάξαμε πολλά μηνύματα, όλοι οι παλιότεροι που έχουμε ζήσει το a.telio, συζητώντας ποιά μπορεί να είναι η απάντηση στην απλή αυτή ερώτηση.

Ξέρω να σας πω πως το a.telio ξεκίνησε το 2014. Το λέω αυτό και δεν το πιστεύω…Μόνο τέσσερα χρόνια, μα μου φαίνεται μια ζωή! Σε μια στιγμή της ζωής μου που ήταν επιτακτική ανάγκη να βαφτίσω κάπως όλα όσα έφτιαχνα. Σε μια εποχή που δεν άντεχα άλλο να μου λένε τι να κάνω για να είναι τέλειο κάτι, ενώ βλέπω ότι όσοι κυνηγούν την τελειότητα κάπως δυστυχούν. Ήταν μια παρότρυνση του εαυτού μου να ξεκολλήσω και να μην ασχολούμαι με την κριτική του καθενός.

Το a.telio, όπως ήταν φυσικό, γεννήθηκε κιόλας σε ένα τέτοιο περιβάλλον καλής vs κακής κριτικής. Όταν ολοκλήρωνα εγώ κάτι και έλεγα με ενθουσιασμό ¨Α! Τέλειο!¨ υπήρχε κάποιος δίπλα μου που έλεγε ¨Όχι, αυτό είναι ατέλειο!¨. Έτσι προέκυψε και το όνομα. Κράτησα, λοιπόν, το όνομα και έφυγα και πήρα ό,τι τελικά αγαπούσα πιο πολύ. Το μοναδικό ατέλειο A.télio μου! Αποφάσισα πως θα είμαι αυτή που είμαι και θα συνεχίσω να επεξεργάζομαι όσα φτιάχνω έως ότου εγώ να τα θεωρώ τέλεια, ανεξάρτητα από την εκάστοτε κριτική.

“A!Telio in greek language means Oh!Perfect. But also, when you place an a in front of -telio, without the exclamation mark, then it means something that is imperfect. A.telio! refers to the art of making something beautiful, without being totally perfect. Because I truly-madly-deeply believe, that we can all be (more) happy, if we accept the fact, that everything that surrounds us and life itself, is perfectly imperfect!”

Στην πορεία κατάλαβα πως όντως όλα (και εννοώ Ό-Λ-Α) είναι ατέλεια στην ζωή. Πως ακόμα και όταν κάτι είναι φαινομενικά τέλειο από κάτω κρύβει κάτι συνήθως πολύ χειρότερο από μια απλή ατέλεια. Κατάλαβα πως όσοι κυνηγούν την τελειότητα όντως υποφέρουν.

Η ατέλεια έχει έναν λόγο ύπαρξης που την συνδέει με μια ιστορία σαν αυτές που βάζουν τα παιδιά ήσυχα για ύπνο και αρέσει σε όλους τους μεγάλους να ακούν. Η ίδια ατέλεια δίνει τελικά μοναδικότητα στον καθένα και το κάθετι. Οι ατέλειες κάνουν το τέλειο!

Καθώς γράφω καταλαβαίνω παράλληλα πως τελικά το A.télio υπήρξε απελευθερωτικό για μένα. Εκφράζει πολύ αυτά που θεωρώ πως, όπως κι εγώ, πολύς κόσμος τα έχει ανάγκη: την ελευθερία και την αλήθεια.

Το A.telio πιστεύει στον άνθρωπο όταν λειτουργεί σε αρμονία με την φύση. Πιστεύει στην ευγένεια, στον υπερήρωα που έχει ο καθένας μέσα του και μόνο, στο σύμπαν που είμαστε μια κουκίδα του, στην ελληνική γη και τις χειροποίητες δημιουργίες. Το a.telio είναι η τέχνη να είσαι εσύ και να αφήνεις τα πάντα γύρω σου να είναι αυτό που είναι.

Αλλά όπως και να’χει μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις βόλτες σας εδώ κοντά μας και αύριο μεθαύριο να μας πείτε τί είναι για εσάς A.télio!?

Μπάαααααϊ! 


DISCOVER MORE DESIGNS AND DIY’S

We will send our early birds every month to whisper some magic to you.