0
INTERIOR

IS GREENERY A.TELIO AS KERMIT ?


Τον Δεκέμβρη η Pantone, πολύ ωραία και ποιητικά, μας ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς για το 2017, λέγοντας πως το Greenery είναι ένα χρώμα που επιβεβαιώνει την ζωή και επιπλέον είναι έμβλημα των επιδιώξεων των προσωπικών παθών και της ζωτικότητας.
 
Εγώ πάλι θα σας το απλουστεύσω λίγο, λέγοντας πως μιλάμε για το πράσινο της λειχήνας, των βρυών, αυτής της γλίτσας στα βραχάκια που γλιστράνε (θυμίσου με εκεί το καλοκαίρι και μην πέσεις σε παρακαλώ), της ρίγας της ανοιχτόχρωμης του καρπουζιού και πολλών φύλλων στα δεντράκια. Επίσης, μου θυμίζει μια εποχή, όταν περνούσα την εφηβεία μου, όπου η αδελφούλα μου είχε κολλήσει με το πράσινο και άρχισε να το βάζει πάντου μέσα στο σπίτι. Πράσινοι τοίχοι και κορδέλες και κάρτες ρομαντικές παστέλ εκείνη….στα Greenery τα έντονα και στα κόκκινα (στα κάγκελα!) της εφηβείας εγώ! Μια πράσινη ενδοοικογενειακή συνομιλία και το δωμάτιό μου ένα χάλι στο χρώμα που τελικά μισούσα… Αργότερα έφυγα από εκείνο το ρημαδοδωμάτιο και τα έβαψα όλα γύρω μου ένα φανταστικό γκρι ανοιχτό. Τώρα γύρισα στο άσπρο. Αλλά αυτά είναι άσχετα.
Η Pantone έρχεται, λοιπόν, φέτος σαν μια άλλη εφηβεία μου και λέει πως το Greenery εμφανίζεται αυτή την χρονιά για να μας δώσει το θάρρος που χρειαζόμαστε μέσα σε αυτό το ταραχώδες κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Αλήθεια τώρα?
 
Ε, χμ.
 
Από την δουλειά μου θα πω με βεβαιότητα πως το πράσινο σε ανοιχτές αποχρώσεις το χρησιμοποιούμε για ευεξία, σαν ηρεμιστικό, για ζωντάνια, σε παιδικούς χώρους, σε χώρους ψυχοθεραπείας θα πω…Σε γενικές γραμμές η Pantone έχει τα δίκια της (σε πολύ γενικές γραμμές), αλλά έλα που εμένα αυτή η απόχρωση μου θυμίζει χλαπάτσα, βατράχια και άλλα που αν τα πω θα με πείτε αηδιαστική.
 
Εγώ?!
 
Ωραίο το πράσινο! Εγώ το έχω στα κρεμαστά ντουλάπια της κουζίνας μου και σε διάφορες λεπτομέρειες αυτής. Μα το δικό μου πράσινο είναι της ελιάς που είναι προς το λαδί και το χακί και που το λατρεύω. Τόσο γήινο, ελληνικό, ευγενές, κλασικό… Όχι το χλαπατσί!

Εύχομαι εσάς να σας πιάνουν αυτά που λέει η Pantone και να σας βοηθάει έτσι. Μίλησε άλλωστε και για την επανένωσή μας με την φύση που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Προσθέστε φυτά στο σπίτι και γεμίστε με τα πανέμορφα παχύφυτα και επιλέγετε γενικά φυσικά προΐόντα. Εύχομαι να μην βλέπω παντού να φοράτε αυτό το χρώμα σε μπλούζες, παντελόνια, φορέματα και τσάντες-θα τρελαθώ! Η μόδα δεν είναι για να την ακολουθούμε και κάθε σεζόν τα ρούχα που βγαίνουν δεν είναι απαραίτητο να μας αντιπροσωπεύουν. Ε και μην βάψετε κανέναν τοίχο μεγάλο. 

Βάλτε κάποιο διακοσμητικό, σε κάποια μικρή συσκευή κουζίνας, σε μια κουρτίνα μπάνιου θα ήταν φανταστικό, σε ένα κάλυμμα μαξιλαριού…κάν’τε οικονομία τελοσπάντων, δύσκολοι καιροί για χλαπατσοέξοδα.

Εγώ θα συνεχίσω με το κόλλημα στο πράσινο της ελιάς που είναι το δικό μου στυλ και αυτό το Greenery θα το συνδυάσω με τον Κέρμιτ τον φανταστικό που τον είχε η αδελφή μου από μωρό, όταν της το πέταξε μια κοπελίτσα από το απέναντι μπαλκόνι. Κέρμιτ, τα σπας και φέτος!


You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply